Bestemming
Thailand Gastronomy Accor Street Food Thailand Gastronomy Accor Street Food

Thailand : De keuken met een wereldse uitstraling

Thailand heeft een wereldwijde reputatie op het gebied van de gastronomie. Met haar geraffineerde en kenmerkende gerechten uit Zuidoost Azië wordt de Thaise kookkunst beschouwd als een van de meest subtiele keukens ter wereld.
Koh hai cha-roen ar-harn! (Eet smakelijk)
          Men ziet er invloeden terug uit Birma, Laos en het nabijgelegen China, en 'het land van de glimlach' heeft niet alleen de keuken van de buurlanden als inspiratiebron genomen, maar heeft eveneens producten uit verre landen geïntroduceerd, zoals de pepers uit Latijns-Amerika, die naar Thailand meegenomen werden door de Portugese zeevaarders. Deze open houding heeft samen met de knowhow van de voorouders een bijzondere traditionele keuken opgeleverd. 

Een rijkdom aan smaken, van het straatrestaurantje tot aan de koninklijke keuken.

Thailand is een culinair paradijs dat voor alles bekend staat om de superverse producten die op geraffineerde wijze met elkaar worden gecombineerd. Aromatische kruiden zoals citroengras, basilicum en koriander zijn in veel gerechten terug te vinden, net als kokosmelk, dat in allerlei gerechten gebruikt wordt, zoals soepen, groentegerechten, schaaldiergerechten, vis- en vleesgerechten. 
U vindt deze heerlijke combinaties op  straat, maar ook in de luxere restaurants. Vegetariërs en mensen die glutenvrij eten wanen zich in een paradijs: in dit land van de rijst vindt men zelden gerechten met tarwe. Dankzij de boeddhistische cultuur zijn er bovendien tal van vegetarische gerechten verkrijgbaar op basis van tofoe. 

Op straat is de Thaise keuken overal: u koopt er warme beignets met sojamelk als ontbijt, spiesjes met gegrilde kip en smakelijke drankjes, zoals Nam Gek Huay, een drankje op basis van chrysanten geserveerd in een plastic zakje met een rietje.

Welke gerechten komt u overal in het land tegen? 
De zeer pittige soep Tom Yam Kung op basis van garnalen, die gezien wordt als nationaal gerecht. Ook Pad Thaï is zeer bekend, het gerecht op basis van gebakken rijst met garnalen of kip met groente en pinda's. Dit gerecht bestaat al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. 
Maar wie praat over de Thaise keuken, kan niet om de beroemde curry's heen. De curry's zijn er in allerlei kleuren, zoals groen, geel en rood. Elke kleur vertegenwoordigt een specifiek kruidenmengsel. Er zijn vlees-, vis- of groentecurry's. Maar de Thaise keuken biedt ook heerlijke salades: denk aan Laab, een salade voor de liefhebbers van pittige smaken. Dit scherp gekruide gerecht wordt gemaakt met gehakt, en is de tegenhanger van de papajasalade. 

Een heerlijke zoete afsluiter is de Khanom tuay, een verrukkelijke kokospudding, of Khao Nao Mamuang, een combinatie van rijst, kokosmelk en verse mango. 

De keuken biedt een buitengewoon kleurrijk pallet, waarvan het hoogtepunt te vinden is in de koninklijke keuken A-Harn Chao Wang. Deze kookkunst is officieel tot kunst verheven. In de constitutionele monarchie is A-Harn Chao Wang de bakermat van buitengewoon gewilde recepten die al eeuwenlang geheim worden gehouden en die van generatie op generatie doorgegeven worden. De recepten blijven binnen de Visaman Housework School, die geheel aan deze kunstvorm is gewijd. Ondanks deze geheimzinnigheid kan men in bepaalde restaurants, met name in Bangkok, toch proeven van deze bijzondere recepten. 
Thailand Gastronomy Accor Tom Yum Soup
Traditie, modernisme, luxe en eenvoud

Een nieuwe generatie Thaise chefs zorgt voor de hedendaagse dynamische mix van traditie en innovatie. Kookprogramma's zijn helemaal hip en geven het beroep van kok, dat niet altijd gewaardeerd werd in dit land, weer de status die het verdient. 
De nieuwe generatie chef-koks zijn opgeleid in grote hotels in binnen- en buitenland. Ze weten precies wat hun lokale en internationale clientèle bekoort en zijn altijd op zoek naar multiculturele combinaties om hun gerechten te verrijken en vernieuwen. 

De chefs van de Accor in heel Thailand laten hun gasten genieten van culinaire Thaise tradities, die verrassend gecombineerd worden met elementen uit de rest van de wereld. 
U bent met elk verblijf verzekerd van een culinaire verrassing, of u nu in het noorden van het land eet bij Rabing Cha, met een moderne Thaise keuken op een voormalig rijstzolder, of naar het Breeze beach restaurant & Pool B gaat, dat uitkijkt over de Golf van Thailand in Pattaya, de ideale plek om een heerlijk licht gerecht te eten bij het zwembad, of te geineten van exotische cocktails. 

Voor de verliefde stellen is Bangkok uiteraard een must. De straatrestaurants zijn er legendarisch: u vindt er zo'n 400.000 stalletjes op straat! 

En dan zijn er natuurlijk nog de uitstekende restaurants, die de stad terecht de titel 'Culinaire hoofdstad van Azië' hebben opgeleverd. 

Accor biedt een ruime keuze aan internationale keukens: de marktkeuken in de Red Oven, sushi bij YTSB, Franse patisserie bij Gourmet, zeevruchten op een unieke locatie in Azië, namelijk het dakterras van Vertigo... 

En wie met mate wil genieten van een goed glas, moet echt een bezoek brengen aan de Scarlett Wine Bar, een wel heel bijzondere locatie op de 37ee verdieping van het Pullman Bangkok Hotel. Andere optie: de Wine pub van Pullman Bangkok King Power, voor iedereen die wil genieten van een concert onder het genot van een plaatselijk biertje. 
Inspiratie nodig? Laat u verleiden door onze suggesties van restaurants van Accor in Thailand

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen