Bestemming
Paris gastronomy Paris gastronomy

Gastronomie op de Parijse manier: een keuken tussen traditioneel en modern

Met een honderdtal met een Michelin ster bedeelde restaurants hoeft de culinaire reputatie van Parijs niet meer bewezen te worden. Door hun keukengerei in Parijs te installeren, hebben de grootste chef-koks Parijs tot de wereldwijde hoofdstad van de gastronomie verheven.
Parijs, het symbool van de haute cuisine, heeft zijn culinaire aanbod weten te variëren en voor iedere portemonnee toegankelijk te maken, dankzij de nieuwe "bistronomie" trend. Tussen neobistro's, grands restaurants en mythische brasserieën weet het op culinair gebied uitzonderlijk rijke Parijs ook te profiteren van de opmerkelijke vitaliteit van de omliggende streek: de Parijse gastronomie heeft nieuwe inspiratie gevonden.

Een gastronomische traditie voortgekomen uit een uitzonderlijke streek

Met de Parijse champignon, de kers van Montmorency en de asperge van Argenteuil, zonder de reine-claude van Chambourcy te vergeten… heeft de streek Ile-de-France niet te klagen over gebrek aan groente en fruit. En met de beroemde Parijse ham en het smakelijke gevogelte uit Houdain heeft de streek ook heerlijk vlees en prachtige vleeswaren. Sommige recepten komen voor in de annalen van de Parijse gastronomie, zoals de bœuf mironton (hachee) de pot-au-feu Henri IV en de kalfskop in vinaigrettesaus. 
En wat is er lekkerder dan een zoete lekkernij na een heerlijke maaltijd? Parijs is de bakermat van, onder andere, de Paris-Brest (gebak van soezendeeg), de Saint-Honoré (open taart van blader- of kruimeldeeg) en de tompoes: drie beroemde gebakjes die tijdloos zijn en zelfs de laatste tijd weer aan populariteit winnen. 

Het beste van de Franse gastronomie heeft ook zijn plekje weten te veroveren in Parijs. Er zijn talrijke restaurants waar specialiteiten uit de Auvergne geserveerd worden, zoals aligot, vlees van het Salers rund en kaasplateaus. Dat alles onder begeleiding van een glas Bourgogne, Bordeaux of Beaujolais, of een kommetje cider.
Scribe Paris
De smaken uit alle uithoeken van de wereld op de Parijse gastronomische scene

Tegenwoordig beperkt de Parijse gastronomie zich niet meer tot de Franse traditie. Zij wordt flink beïnvloed door talrijke van elders afkomstige smaken.
De gedurfde, creatieve, gemengde Franse keuken heeft zich weten te vernieuwen dankzij buitenlandse invloeden.  
De Franse hoofdstad telt een groot aantal beroemde Italiaanse en Aziatische restaurants waar u uitgenodigd wordt andere culinaire lekkernijen te ontdekken.

De Parijse gastronomie heeft een ereplekje in de Accor restaurants in hartje Parijs

Van het gezellige hotel tot de top of the range adressen telt Parijs zo'n 200 Accor etablissementen. In de restaurants van de verschillende merken heeft Accor de ambitie het Parijse en Franse culinaire erfgoed tot zijn recht te laten komen, dankzij het talent van zijn chef-koks en hun teams. 
In Parijs kunt u een geweldige food experience beleven bij de Table du Baltimore met een creatieve en uitgebreide menukaart en een moderne keuken waarin het product in de watten gelegd wordt.
Les Cocottes, de chique bistro van het Sofitel Paris Arc de Triomphe, waar u de creaties van Christian Constant kunt proeven, een van de meest beroemde Franse chef-koks. 
Geniet van authentieke streekgerechten in de Culinaire Bazaar, het restaurant van het hotel Pullman Roissy CDG Airport of beleef een aangenaam moment aan een tafel van het Novotel Café, midden in de stad, in het Novotel Paris Gare de Lyon. Onze teams ontvangen u met veel genoegen in het restaurant van uw keuze voor een lunch of een diner in het teken van smullen en delen.

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen