Bestemming
 Gastronomie op de Londense manier  Gastronomie op de Londense manier

Gastronomie op de Londense manier: een multiculti keuken, inventief en gewaagd

Na tientallen jaren een slechte reputatie gehad te hebben, wordt de Britse keuken tegenwoordig op zijn juiste waarde geschat en is Londen een zeer populaire culinaire bestemming geworden. Met de opkomst van de gastropubs, heeft de in de jaren '90 in Londen in gang gezette culinaire revolutie zijn sporen achtergelaten.
Het is tegenwoordig veel meer dan een modeverschijnsel: de Londenaren hebben een ware passie voor koken, of het nu om typisch Engelse gerechten gaat of gerechten met een exotische invloed. Zijn opmerkelijke culinaire diversiteit heeft de Britse hoofdstad te danken aan de multiculturele samenleving en is daarmee wereldwijd een van de meest interessante hoofdsteden op eetgebied.

Een traditionele keuken: op ontdekkingstocht naar het Britse culinaire erfgoed
Ondanks zijn slechte reputatie heeft Engeland een grote culinaire traditie. Een van de Britse specialiteiten is de steak and kidney pie, een hartige taart met rundvlees en varkensniertjes, die samen met de beroemde lamsrollade met munt, de cottage pie, en de stew, het beroemde Engelse stoofpotje, tot de culinaire musts behoort. De traditionele op zondag op het menu staande roast beef wordt gegeten met Yorkshire pudding, die ook buiten de nationale grenzen op een grote populariteit kan rekenen. Als tussendoortje zijn de Engelsen gek op de scotch egg, een in gehakt verpakt hardgekookt ei, die zij uit het vuistje eten, net als de fish and chips. Ook uit de zee komen traditionele producten, zoals de Schotse zalm, zeeforel, tong uit Dover en haddock. Maar de Engelse keuken is vooral populair om zijn desserts: het is moeilijk kiezen tussen de trifle (koekjes, room en gekonfijte vruchtjes), rabarbercrumble, citroenschuimtaart en apple pie. Zelfs de multicolor jelly heeft nog steeds veel succes! De Engelsen houden ook veel van kaas, die zij graag met een glaasje xeres of port drinken: de beroemde cheddar, de blauwe Stiltonkaas, de Cheshire en de Caerphilly uit Wales worden het meest gegeten.

Heerlijke dranken om een diner in Londen te begeleiden
Bier, dat even populair is in de Londense restaurants als in de pubs, smaakt prima bij alle Engelse gerechten. Porter, stout of pale ale: voldoende soorten, met ieder hun eigen smaak. Maar de laatste tijd krijgen de Britten meer belangstelling voor wijn, zoals blijkt uit de winebars die in Londen als paddestoelen uit de grond schieten.
Gastronomie op de Londense manier: een multiculti keuken, inventief en gewaagd
De culinaire Londense melting-pot
Wie zei er dat je in Londen alleen fish and chips kunt eten? Hoewel dit afhaalgerecht een basic is voor de Engelse keuken, is er in de Britse hoofdstad veel meer te krijgen. Londen heeft talrijke gerenommeerde restaurants en gastropubs, maar ook buitenlandse, Chinese, Thaise, Pakistaanse en Indiase eetgelegenheden. De Londense keuken is sterk beïnvloed door dit multiculturele aspect en daardoor zeer rijk en veelzijdig.

De liefhebbers van wereldgerechten kunnen overal in de stad terecht. Voor een pittige smaak is er niets beter dan een bezoekje aan een van de Indiase cafetaria's in de wijk Brick Lane of aan Brixton, voor Afrikaanse en Caraïbische specialiteiten.

De Accor restaurants in Londen: een gastronomisch aanbod dat de culinaire dynamiek van Londen weerspiegelt
Accor heeft een vijftigtal hotels in Londen en zijn buitenwijken. Voor alle restaurants, ongeacht het assortiment, biedt Accor zijn klanten een ware food experience door hen kennis te laten maken met de Londense gastronomie. Van een verfijnd diner in The Balcon, het restaurant van Sofitel London St James of in Ga Restaurant & Bar, het bekroonde restaurant van Pullman London St Pancras, tot een moment van ontspanning in een gezellige, hartelijke omgeving als die van Fogg’s van het Ibis hotel London Blackfriars, kunt u genieten van internationale gerechten, maar ook voor plaatselijke culinaire specialiteiten kiezen. Ongeacht uw smaak en voorkeur, u zult altijd tijdens een heerlijke maaltijd profiteren van de gastvrijheid en de ontvangst van onze teams ter plaatse.

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen