Trends
Gezond en origineel: de trend van de veggieburger Gezond en origineel: de trend van de veggieburger
Gezond en origineel: de trend van de veggieburger Gezond en origineel: de trend van de veggieburger

Gezond en origineel: de trend van de veggieburger

Gooi het over een andere boeg en laat u verleiden door de veggieburger! De light en vegetarische versie van de hamburger zal u verrassen door de diversiteit van zijn smaken.
De hamburger is niet het alleenrecht van vleeseters! Ontdek het beroemde verticale gerecht opnieuw in de mode veggieburger: knapperige groenten, plantaardige steaks en volkorenbrood met granen...
Verfrissende recepten met vegetarische burgers
Denkt u dat u alles van de hamburger al hebt gezien? Let op, de veggieburger maakt zich op om uw ogen en uw smaakpapillen te verrassen en waarschijnlijk enkele ideeën die u terloops hebt opgevangen omver te werpen. Het principe van deze originele burger? De sappige vleessteak inruilen voor groenten die zijn bereid op 1001 manieren: geroosterd, gemarineerd, gemixt, gekookt en zeer mals, of rauw en knapperig... Texturen waaraan de verse zachte broodjes bezaaid met granen prima aan voldoen.

De vegetarische hamburger op het ritme van de seizoenen
Lenteburger "tomaat, mozzarella, spinazie, olijvenpuree", zomerburger "tomaat, courgette, aubergine, paprika, geitenkaas en tijm" of eindejaarsburger "kastanjepompoen" of zelfs met "champignon, Morbier of gekaramelliseerde ui"... De light hamburger nodigt u ook uit op een reis rondom de wereld van smaken als hij "kikkererwten en Marokkaanse kruiden" mengt, of "tofoe, citroenkruid, koriander en cashewnoot" of "avocado, butternut en bieten"! Wat garnituur betreft, wordt de groenteburger gegeten met een salade, zoete aardappelen of ambachtelijke ketchup, op smaak gebracht met gember of gezoet met muscovado.

De veggieburger, een burger... zonder vlees?
Ja, maar niet zonder eiwit! Om het voedingsaandeel van dit maaltijdgerecht te behouden, is het vlees vervangen door plantaardige steaks: semi-puree van groenten of peulvruchten, enkele seconden gebakken. En er is een ruime keus op het menu voor uw vleesloze burger: steaks met aubergines, koraallinzen of groene linzen, kidneybonen of azukibonen, kikkererwten (versie hummus), sesam (versie tahini) of zelfs tofoe, natuur, gerookt of gearomatiseerd. Een veelheid aan alternatieven voor de van oorsprong dierlijke eiwitten!

De weldaden van de vegetarische burger, op uw bord en daarbuiten
De veggieburger geeft dus de voorkeur aan seizoensgroenten, maar ook aan volkorengranen in zijn glutenvrij brood, zijn koeken van havervlokken of zijn amandelmelkbroodjes voor mensen met een lactose-allergie. Andere troef: hij blijkt vaak minder calorierijk te zijn dan de vleesburger (230 calorieën tegen 150 calorieën voor eenzelfde portie tofoeburger)! Tot slot zullen veganisten deze gezonde burger zeker erkennen om zijn respect voor de dieren en de natuur... De veggieburger bedeelt inderdaad biologische voeding afkomstig van buurtwinkels of eerlijke winkels heel ruim. Smakelijk, licht en ethisch, wat wil men nog meer? 

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen