Trends
fusion burger fusion burger
fusion burger fusion burger
fusion burger fusion burger
fusion burger fusion burger

De neoklassieke burger

Als je aan burgers denkt, denk je uiteraard aan de Verenigde Staten. Dit gerecht dat het symbool van het land van Oncle Sam is geworden, kent tegenwoordig ongelofelijke bewerkingen. Denkt u alles van de burger te weten? Neem dan eens een kijkje bij de fusieburgers. Verrassing gegarandeerd!
De echte ster van de mondiale gastronomie, de Amerikaanse burger, heeft nu bijzonder exotische "neven". Op weg voor een kleine wereldreis op zoek naar ongewone burgers!
Mexicaanse inspiratie met de Burger burrito
Het idee is eenvoudig, maar ontzettend doeltreffend: het brood van de burger vervangen door een maïstortilla! Dit hamburgerrecept dat de laatste jaren populair is geworden in Brooklyn wint aan bekendheid aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Snijd de al gebakken steak in tweeën, voeg sla, tomaat, uien en kaas toe, en de rol alles op in uw tortilla die van tevoren verwarmd is in de magnetron. De frites komen apart erbij, of rechtstreeks in de burrito. En vergeet niet de onmisbare Mexicaanse pepers om alles meer smaak te geven. Chipotles, met hun smaak die tegelijkertijd zacht en zuur is, passen buitengewoon goed bij geroosterd vlees.

De Japanse burgers: eerder een sushi-burger…
Zin in een korte pauze met vis? Smelt voor de sushiburger, deze verbazende uitvinding die de hamburgervorm combineert met producten die de traditionele Japanse sushi vormen. Kook uw speciale sushirijst, breng hem op smaak met de azijn en suiker en vorm broodjes die u laat afkoelen terwijl u de andere ingrediënten fijnsnijdt. Tussen de twee rijstbroodjes doet u fijne reepjes zalm of rauwe tonijn. Voor de garnituur zijn stukjes avocado, fijne plakjes gember, een paar vleugjes wasabi voldoende. Vergeet de kom met sojasaus niet om uw hapjes smaak te geven, en alles is klaar!

… of Ramen burger?
We blijven bij de Japanse traditie met deze speciale burger die recht uit... New York komt, tegen alle verwachtingen in! De klassieke ingrediënten van de burger zitten erbij: gehakt, gesmolten kaas, sla, uien (rauw of gefrituurd), tomaat. Hier wordt het brood vervangen door ramen noedels! Kook gewoon deze noedels in kokend water, laat ze afkoelen en meng ze met een geklopt ei. Vorm broodjes met behulp van een schoteltje, bedek ze met huishoudfolie en plaats er een gewicht op. Vervolgens hoeft u deze ramenbroodjes alleen nog maar te bakken in de pan met een beetje olie en uw burger gewoon op te maken. Het contrast tussen de knapperige noedels en het zachte vlees is verrassend!

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen