Trends
Le brunch à la française Le brunch à la française
Le brunch à la française Le brunch à la française

Brunch, Franse stijl

Sinds de brunch vanaf de jaren 80 bekend werd in Frankrijk, is deze maaltijd daar steeds populairder geworden en uitgegroeid tot een belangrijke eetgewoonte. 
Ontdek dat zelf tijdens uw bezoek aan Frankrijk.
Een zeer Britse traditie

De brunch, die in Groot-Brittannië een gewoonte werd van langslapers om de eetlust op te wekken nadat ze het ontbijt hadden gemist omdat ze de avond ervoor nog tot laat hadden gefeest, werd door de Fransen al snel omarmd. 
Geserveerd tijdens het weekend tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags verscheen dit 'uitgebreide ontbijt' steeds vaker in restaurants en hotels in Parijs, Bordeaux en Lyon voordat het ook een gewoonte thuis werd. 
De Fransen krijgen de smaak te pakken en bereiden zelf hun brunch met een fantastische combinatie van zoete ontbijtgerechten en gerechten die wat zwaarder zijn. De brunch is in Frankrijk inmiddels uitgegroeid tot een culinaire traditie en een nieuwe manier om Franse specialiteiten te presenteren.


De ingrediënten van een goede Franse brunch

Britten en Amerikanen kunnen hun brunch niet voorstellen zonder eggs en bacon, maar de Fransen kunnen geen nee zeggen tegen croissants, pains au chocolat en brioches die samen met lichte en hartige hapjes worden geserveerd. Ook omeletten zijn populair; naturel of met kruiden en paddenstoelen maken ze een brunch bijzonder rijk en feestelijk. 
Bij een Franse brunch horen ook verschillende soorten brood, vleeswaren, ham en terrines, en niet te vergeten kaas. Camembert, Saint-Nectaire, geitenkaas, Roquefort: geniet van al die Franse heerlijkheden op een warme, vers krakende baguette.


Regionale variëteiten

De smakelijke combinaties van zoet en hartig die bij brunches worden aangeboden, verschillen per regio. 
In Bretagne kunt u genieten van boekweitcrèpes of kouign-amann – gebak van brooddeeg dat als bladerdeeg wordt getoerd, met heel veel boter en suiker, en een lokale specialiteit – en boter die is gezouten met Guérande-zeezout. 
In de Elzas wordt vaak een assortiment van warme en koude gerechten geserveerd, waaronder kouglof en bredele, een soort petit-fours die van oudsher rond de kersttijd worden bereid, maar ook pretzels en flammkuchen. 
In de Provence biedt een brunch u de mogelijkheid om zuidelijke smaken te leren kennen, zoals salades besprenkeld met olijfolie, tapenades, pistou-omelettes en door de zon gekuste fruittaarten.


Eenvoudige en overheerlijke lokale specialiteiten zorgen voor een oneindige variatie aan brunches in heel Frankrijk. 
Ontdek de regionale delicatessen van dit "uitgebreide ontbijt" in de restaurants van onze Accor.

Onze samenwerkende restaurants

Onze gerelateerde artikelen